Kolkata

december 2012

In Kolkata werd in 2002 gestart met de Rainbow Homes.

Inmiddels zijn er 6 Homes geopend in de gerenommeerde prive-scholen van de Loreto-congregatie waar ruim 600 meisjes samenleven en samen met de meisjes studeren die de privescholen bezoeken.

Deze Homes huisvesten inmiddels een groeiend aantal oudere meisjes. Er is voor gekozen om de totale aantallen meisjes te beperkten om deze oudere meisjes meer ruimte en aandacht te bieden. Met name in Sealdah, Bow Bazar en Loreto House (de Homes met de grootste aantallen meisjes) zijn deze op natuurlijke wijze iets gedaald. Een aantal meisjes is gere-integreerd in de familie, na een zorgvuldige assessment van de situatie (door verblijf van een dochter in een Rainbow Home lukt het sommige ouders om hun leven beter in te richten). Daarnaast is een aantal oudere meisjes het afgelopen jaar succesvol begeleid op weg naar een baan of vervolgopleiding.

Sister Cyril –niet meer actief betrokken bij de Rainbow Homes in Kolkata na haar pensionering- heeft in opdracht van de overheid van de deelstaat West-Bengalen succesvol overheidshomes opgezet naar het model van de Rainbow Homes. Hierdoor worden duizenden straatkinderen extra opgevangen.