Images tagged "sealdah-rainbow-home"

Ontwikkelingen

Steun en referenties

Best practice voorbeeld

In 2009 bracht Save The Children een rapport uit waarin onder meer onze partner Loreto wordt genoemd als example of best practice hoe een innovatieve oplossing voor straatkinderen eruit kan zien.

 

Foto Gallerij

Onze oplossing

Het probleem

Bestuur

Het bestuur van Partnership Foundation bestaat uit de volgende leden:

Loes Klappe-Linsen (voorzitter)
Eigenaar LKL International Projects

Tijdens mijn bezoeken aan de Rainbow Homes zie ik zoveel stralende gezichtjes en ogen waaruit hoop spreekt. Hoop op een betere toekomst, op een morgen die beter is dan gisteren en vandaag. Dank aan onze sponsoren en het geweldige expert-team in India, die dit allemaal mogelijk maken!

Veronika Uhl (secretaris)
Eigenaar Himmelblau - Marketing, Ontwikkeling, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Ik ken de Rainbow Homes al ruim 10 jaar en was direct geraakt door het verschil dat het programma maakt. Een meisje dat zonder enige bescherming in de meest rauwe omstandigheden op straat moet overleven en door het Rainbow Home programma een veilig onderkomen, liefde, zorg en onderwijs krijgt. Zo kan een kind kind zijn en zich ontwikkelen tot een volwaardig en waardig mens, die op eigen benen kan staan en voor zichzelf kan zorgen. Nu, 10 jaar verder, heeft het programma bewezen dat het werkt en ook nog eens schaalbaar is. Volledig ingebed in de lokale omgeving met sterke partners en de Indiase overheid die ook een belangrijke bijdrage levert. Het is een voorrecht om bij te dragen aan de verdere uitbouw van dit programma in India met steeds meer verantwoordelijkheden voor het programma en de fondsenwerving in India zelf.

Jheroen Muste (penningmeester)
Strategy Director - Cofra Holding AG

India is een fascinerend land, waar ik al vele jaren kom om zaken te doen. Begin 2013 ben ik toegetreden tot het bestuur van Partnership Foundation, omdat ik ook graag op een ander vlak mijn steentje bijdraag. Je hoeft maar één keer een Rainbow Home te bezoeken om overtuigd te raken dat de aanpak van PF werkt. Gesterkt door de warmte en geborgenheid van het Home, krijgen de meisjes de kans om hun ambities waar te maken. De gedrevenheid en het enthousiasme waarmee ze hun talenten verder ontplooien, is voor mij een bron van inspiratie en motivatie.

Guus Lamers (bestuurslid)
Vice President Structured Metals & Energy Finance ING

Ik heb 3 jaar gewerkt op de Nederlandse Ambassade in Delhi en kennisgemaakt met de mooie kanten van India, maar ook met de vele uitdagingen waarvoor het land zich gesteld ziet. In een samenleving waar overleven prio 1 is, blijven noodzakelijke investeringen in gelijke kansen achter en zijn sociaal zwakkeren onnodig kwetsbaar. De door Partnership Foundation gesteunde Rainbow Homes pakken dit laatste probleem bij de wortels aan door straatmeisjes een veilig onderkomen, basiszorg en onderwijs te bieden. De directe impact op de meisjes, de lange termijn investering d.m.v. onderwijs, een simpel en schaalbaar model en de samenwerking met lokale overheden spreken mij enorm aan. Met net zoveel plezier als de meisjes naar school gaan, zet ik mij in om hen in de gelegenheid te stellen iets van hun toekomst te maken!

 

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit:

 • Fons Stoelinga, voorzitter, voormalig ambassadeur India
 • Michel Barth, Founder at Betterpreneurs
 • Robert de Bruin, Director Markets and Communication at Van Oord

 

Comité van Aanbeveling

Sacha de Boer, Gerlach Cerfontaine en Paul Rosenmöller vormen het Comité van Aanbeveling.
Zij ondersteunen het werk van Partnership Foundation met raad en daad.

Contact/ANBI

Neem contact met ons op voor meer informatie over Partnership Foundation

  Voer de letters in

  captcha

  Contact en adresgegevens

  Neem contact met ons op voor meer informatie over Partnership Foundation.
  E-mail: info[at]partnershipfoundation.nl

  Of via de post:

  IJsvogellaan 64, 2261 DK Leidschendam

  T: +31 6 30 40 08 55 (tijdens kantooruren)

  Bank: 65 72 61 947 ING Bank

  IBAN: NL80 INGB 0657 261 947  BIC: INGBNL2A

  ANBI verplichte informatie: klik hier

  Financieel beleid

  Partnership Foundation voert een helder financieel beleid.

  Donaties worden zorgvuldig beheerd en de besteding ervan wordt gedetailleerd verantwoord.

   

  Home

  Partnership Foundation ondersteunt het Rainbow Homes Programma ter verbetering van de levensomstandigheden en toekomstmogelijkheden van straatkinderen in India.

  De Rainbow Homes, opgezet in bestaande scholen, vormen de kern van het programma. Sinds 2021 is het programma uitgebreid met Community Based Care en Hostels van derden. De lange termijnstrategie is gericht op opschaling van het Rainbow Homes Programma, met kwalitatief hoogwaardige zorg in de Rainbow Homes, Community Based Care en het Futures Programma voor oudere kinderen. Op deze wijze wordt een zo groot mogelijke sociale impact en een wezenlijke bijdrage aan systeemverandering nagestreefd.

  Partnerships

   

  Sinds 2023 heeft Partnership Foundation geen actieve partnerships meer met Nederlandse donoren, hetgeen past in de lange termijn strategie waarbij de volledige verantwoordelijkheid voor het Rainbow Homes Programma wordt overgedragen aan de organisatie in India.  

  Partnership Foundation zal tot 2025 het Rainbow Homes Programma blijven steunen met financiële bijdragen voor de Rainbow Homes, Community Based Care, Futures en de centrale organisatie.

  Daarnaast zal Partnership Foundation op verzoek van het team in India kennis en expertise blijven delen ten behoeve de capaciteitsversterking van de lokale organisatie.