Images tagged "new-delhi"

Ontwikkelingen

Steun en referenties

Best practice voorbeeld

In 2009 bracht Save The Children een rapport uit waarin onder meer onze partner Loreto wordt genoemd als example of best practice hoe een innovatieve oplossing voor straatkinderen eruit kan zien.

 

Foto Gallerij

Onze oplossing

Het probleem

Bestuur

Het bestuur van Partnership Foundation bestaat uit de volgende leden:

Loes Klappe-Linsen (voorzitter)
Eigenaar LKL International Projects

Tijdens mijn bezoeken aan de Rainbow Homes zie ik zoveel stralende gezichtjes en ogen waaruit hoop spreekt. Hoop op een betere toekomst, op een morgen die beter is dan gisteren en vandaag. Dank aan onze sponsoren en het geweldige expert-team in India, die dit allemaal mogelijk maken!

Veronika Uhl (secretaris)
Eigenaar Himmelblau - Marketing, Ontwikkeling, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Ik ken de Rainbow Homes al ruim 10 jaar en was direct geraakt door het verschil dat het programma maakt. Een meisje dat zonder enige bescherming in de meest rauwe omstandigheden op straat moet overleven en door het Rainbow Home programma een veilig onderkomen, liefde, zorg en onderwijs krijgt. Zo kan een kind kind zijn en zich ontwikkelen tot een volwaardig en waardig mens, die op eigen benen kan staan en voor zichzelf kan zorgen. Nu, 10 jaar verder, heeft het programma bewezen dat het werkt en ook nog eens schaalbaar is. Volledig ingebed in de lokale omgeving met sterke partners en de Indiase overheid die ook een belangrijke bijdrage levert. Het is een voorrecht om bij te dragen aan de verdere uitbouw van dit programma in India met steeds meer verantwoordelijkheden voor het programma en de fondsenwerving in India zelf.

Jheroen Muste (penningmeester)
Strategy Director - Cofra Holding AG

India is een fascinerend land, waar ik al vele jaren kom om zaken te doen. Begin 2013 ben ik toegetreden tot het bestuur van Partnership Foundation, omdat ik ook graag op een ander vlak mijn steentje bijdraag. Je hoeft maar één keer een Rainbow Home te bezoeken om overtuigd te raken dat de aanpak van PF werkt. Gesterkt door de warmte en geborgenheid van het Home, krijgen de meisjes de kans om hun ambities waar te maken. De gedrevenheid en het enthousiasme waarmee ze hun talenten verder ontplooien, is voor mij een bron van inspiratie en motivatie.

Guus Lamers (bestuurslid)
Vice President Structured Metals & Energy Finance ING

Ik heb 3 jaar gewerkt op de Nederlandse Ambassade in Delhi en kennisgemaakt met de mooie kanten van India, maar ook met de vele uitdagingen waarvoor het land zich gesteld ziet. In een samenleving waar overleven prio 1 is, blijven noodzakelijke investeringen in gelijke kansen achter en zijn sociaal zwakkeren onnodig kwetsbaar. De door Partnership Foundation gesteunde Rainbow Homes pakken dit laatste probleem bij de wortels aan door straatmeisjes een veilig onderkomen, basiszorg en onderwijs te bieden. De directe impact op de meisjes, de lange termijn investering d.m.v. onderwijs, een simpel en schaalbaar model en de samenwerking met lokale overheden spreken mij enorm aan. Met net zoveel plezier als de meisjes naar school gaan, zet ik mij in om hen in de gelegenheid te stellen iets van hun toekomst te maken!

 

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit:

 • Fons Stoelinga, voorzitter, voormalig ambassadeur India
 • Michel Barth, Founder at Betterpreneurs
 • Robert de Bruin, Director Markets and Communication at Van Oord

 

Comité van Aanbeveling

Sacha de Boer, Gerlach Cerfontaine en Paul Rosenmöller vormen het Comité van Aanbeveling.
Zij ondersteunen het werk van Partnership Foundation met raad en daad.

Contact/ANBI

Neem contact met ons op voor meer informatie over Partnership Foundation

  Voer de letters in

  captcha

  Contact en adresgegevens

  Neem contact met ons op voor meer informatie over Partnership Foundation.
  E-mail: info[at]partnershipfoundation.nl

  Of via de post:

  IJsvogellaan 64, 2261 DK Leidschendam

  T: +31 6 30 40 08 55 (tijdens kantooruren)

  Bank: 65 72 61 947 ING Bank

  IBAN: NL80 INGB 0657 261 947  BIC: INGBNL2A

  ANBI verplichte informatie: klik hier

  Financieel beleid

  Partnership Foundation voert een helder financieel beleid.

  Donaties worden zorgvuldig beheerd en de besteding ervan wordt gedetailleerd verantwoord.

  • In 2021 bedroeg het kostenpercentage 7.5 procent ten opzichte van de Totale Baten.
  • Een financiële reserve van drie jaar wordt nagestreefd om de continuïteit te waarborgen.

  Home

  Partnership Foundation ondersteunt het Rainbow Homes Programma ter verbetering van de levensomstandigheden en toekomstmogelijkheden van straatkinderen in India.

  De Rainbow Homes, opgezet in bestaande scholen, vormen de kern van het programma. Sinds 2021 is het programma uitgebreid met Community Based Care en Hostels van derden. De lange termijn groeistrategie is gericht op overname van het Rainbow Home model door derden d.m.v. kennisdeling en beleidsbeïnvloeding. Op deze wijze wordt een zo groot mogelijke sociale impact en een wezenlijke bijdrage aan systeemverandering nagestreefd.

  Partnerships

  Word Partner

  Partnership Foundation waardeert elke donatie. Omdat we een structurele oplossing bieden voor problemen van straatmeisjes, zoeken we specifiek naar bedrijven en particulieren die voor langere tijd partner willen zijn. Deze hebben de volgende opties, voor 1 tot 5 jaar:

  • 10 tot 50 kinderen steunen;
  • 50 tot 100 kinderen steunen;
  • Een Rainbow Home financieren voor 100 kinderen;
  • Bijdrage leveren aan de overheadkosten van Partnership Foundation;

  In overleg kan ook maatwerk sponsorship worden gecreëerd. Wanneer een bedrijf partner wordt, hebben niet alleen straatmeisjes daar profijt van. Onderzoek toont aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bijdraagt aan de waardering door klanten en aan de motivatie van medewerkers. Wilt u anderen binnen uw organisatie kort en krachtig informeren over Partnership Foundation? Neem dan contact met ons op via info@partnershipfoundation.nl. Sluit u aan bij het project van Partnership Foundation en word partner!

  Doneer

  Bank: 65 72 61 947 ING Bank

  IBAN: NL80 INGB 0657 261 947  BIC: INGBNL2A

  Schenk

  Een nieuwe manier van voordelig schenken voor u en Partnership Foundation. Ook met schenkingen van particulieren zijn wij in staat vele meisjes in India te helpen.

  Eenmalige schenkingen
  Schenkingen zijn in beginsel fiscaal aftrekbaar. Stichting Partnership Foundation heeft een ANBI-status, d.w.z. dat de stichting bij de belastingdienst staat aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (RSIN-nummer 816118206). Dit betekent o.a. dat schenkingen fiscaal aftrekbaar zijn, mits de som hiervan tussen de 1% en 10% van het belastbaar inkomen ligt en er een minimum bedrag van EUR 60 wordt geschonken.

  Periodieke schenkingen
  Besluit u de schenking voor een langere periode (tenminste vijf jaar) vast te leggen, dan is deze zelfs volledig aftrekbaar. Er geldt in dat geval geen minimum bedrag, zolang u maar over een periode van tenminste vijf jaar jaarlijks een min of meer gelijk bedrag schenkt. Sinds 1 januari 2014 is een notariële akte hierbij niet meer vereist, zodat er geen bijkomende kosten aan uw schenking verbonden zijn. De schenking kan worden vastgelegd in een overeenkomst die direct wordt afgesloten tussen de schenker en de Stichting Partnership Foundation.

  Overeenkomst periodieke gift
  Klik OvereenkomstPeriodiekeGift voor de schenkingsovereenkomst, die u kunt gebruiken voor uw periodieke schenking aan Partnership Foundation. Na ontvangst van het door u ingevulde document, zal Partnership Foundation de resterende gegevens invullen en administreren. Vervolgens krijgt u één exemplaar retour, waarna de schenking geëffectueerd kan worden. U bepaalt zelf het moment van overboeking (minimaal eens per jaar).

  U kunt de ingevulde overeenkomst sturen aan:
  Stichting Partnership Foundation
  IJsvogellaan 64
  2261 DK Leidschendam

  Meer informatie over giften vind u op:
  www.belastingdienst.nl/giften

  Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op via info@partnershipfoundation.nl of telefoonnummer 06 30400855 (tijdens kantooruren).